Acţiune de prevenire a accidentelor în Alba


Marţi, între orele 0700 – 1300 și 1500-2100, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării de către conducătorii auto a normelor legale privind depăşirea.
La acţiune au participat, pe lângă poliţiştii Serviciului Rutier, poliţişti de la structurile de poliţie rutieră ale subunităţilor care au fost sprijiniţi de poliţişti de ordine publică.
Cu această ocazie au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 209 conducători auto care au încălcat prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, 16 dintre aceştia pentru că s-au angajat în efectuarea de depășiri neregulamentare.
Totodată au fost reţinute 18 permise de conducere, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracțiuni regimul rutier.
Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 37.620 lei.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi meteo şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.
Depăşirea neregulamentară alături de viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de trafic şi indisciplina pietonilor reprezintă cauze principale ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.


Comentarii

Comentarii