Ai sub 16 ani? Vezi ce-ți interzice legea


Cluburile ori balurile sunt tentante pentru orice adolescent din ziua de azi, acestea fiind locurile unde de cele mai multe ori ei pot consuma stupefiante sau se ascund de părinți atunci când fumează, ori consumă alcool. Pentru a evita orice pericol ce poate pune viața unui adolescent în primejdie, în Senat a fost votată miercuri o lege prin care se interzice total accesul celor sub 16 ani în incinta cluburilor, barurilor ori pub-uri, fără a fi însoțiți de unul dintre părinți.

Plenul Senatului a votat miercuri o lege prin care cei care nu au împlinit încă 16 ani, nu pot intra în baruri sau cluburi fără unul dintre părinți. Această propunere legislativă a fost propusă de senatorul PNL Sebastian Grapă și adoptată cu 74 de voturi favorabile.

Prin votarea acestei legi, se interzice oricărui adolescent sub 16 ani să intre în discoteci, cluburi sau baruri neînsoțiți de părinți, locuri unde se consumă băuturi alcoolice și tutun.

Se interzice, de asemenea, comercializarea către cei care nu au împlinit 18 ani a produselor din tutun sau băuturilor alcoolice. În propunerea legislativă se prevede,  la sancțiuni, suspendarea activității localului pe o perioadă de 30 de zile, dacă a vândut tutun sau produse alcoolice vreunui client sub 18 ani.

Încălcarea acestei prevederi se pedepsește cu amendă între 500 și 1500 de lei.


Comentarii

Comentarii