Aiud: S-a încheiat cea mai importantă tabără de creaţie pentru tineret


La Aiud s-a încheiat cea mai importantă tabără de creaţie pentru tineret. Tabăra Inter-Art, dechisă pentru 21 de tineri participanţi din: Franţa, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi România,  a fost organizată sub forma unor ateliere de creaţie : colografie, linogravură, pictură, modelaj şi icoane pe lemn, dar a cuprins şi vizite de documentare în Aiud şi Alba Iulia, seri de muzică şi carnaval, expoziţii internaţionale de artă şi ateliere de teatru.

Expoziţia finală, organizată în galeriile Inter-Art Aiud, a fost o amplă prezentare a lucrărilor realizate în acesta perioadă, dovadă a talentului tinerilor artişti, dar şi a valorii artistice şi didactice a profesorilor care au coordonat atelierele. Au impresionat publicul prezent prin valoareaşi calitatea exponatelor, îndrăznealaşi dăruirea în definirea culturală a spaţiului contemporan artistic.

Unică în felul ei de predare a unor tehnici artistice tabăra rămâne, după această a IX-a ediţie, un element important în stabilirea de proiecte şi programe culturale şi artistice între tinerii Europei.

Tinerii participanţi devin ambasadorii culturii româneşti în ţările de unde provin, îmbogăţind în acelaşi timp cultura romanescă cu valorile şi tradiţii culturale ale ţărilor pe care le reprezintă.


Comentarii

Comentarii