AJPIS Alba achită din luna ianuarie 2019 indemnizațiile pentru persoanele cu handicap


Într-o informare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, făcută publică la începutul acestei săptămâni, se precizează faptul că, începând cu luna ianuarie a acestui an, achitarea indemnizațiilor și tuturor plăților către persoanele care se încadrează într-un grad de handicap din județ este în competența Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Alba (AJPIS).

Această măsură este în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1019/2018 privind aprobarea Procedurii de preluare de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, a personalului cu atribuţii în efectuarea plăţilor prestaţiilor sociale pentru persoanele cu handicap de la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, a Procedurii de acordare a plăţilor, precum şi situaţiile de suspendare, modificare, încetare a dreptului la prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap, precum şi pentru modificarea Statutului propriu de organizare şi funcţionare al Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 151/2012.

Prin urmare, în luna ianuarie 2019, efectuarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu certificat de încadrare în grad de handicap din județul Alba, aferente lunii decembrie 2018, se va face exclusiv de către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba.

Post-ul AJPIS Alba achită din luna ianuarie 2019 indemnizațiile pentru persoanele cu handicap apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii