Alba Iulia și Sibiul ar vrea să se alăture Alianței Vestului


Recent, primarii celor mai mari și mai bogate orașe din vestul României, mai exact, Cluj napoca, Oradea, Timișoara, și Arad au anunțat că vor demara un proiect regional comun de atragere de fonduri europene pentru localitățile pe care aceștia le conduc, intitulat generic Alianța Vestului. Inițiativa este privită cu ochi răi de oficialitățile de la București, unii lideri politici considerând că alianța orașelor ardelene ar fi un semn de secesiune din partea acestora.

În urma popularizării acestei inițiative au fost semnale că și alte orașe ar dori să adere la Alianța Vestului care promite că poate atrage mai multe fonduri europene la nivel regional. La începutul acestei săptâmâni, primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor și primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava au declarat public că intenționează să facă demersuri pentru a se asocia cu Alianța Vestului considerând că oferă o oportunitate foarte bună de atragere de mai multe fonduri europene.

În plus, și alți primari din alte regiuni ale României (Iași, Constanța, etc) au declarat că și-ar dori să adere într-o formă sau alta la Alianța Vestului, sau măcar o colaborare în sensul posibilității de atragere mai eficientă de bani europeni.

Post-ul Alba Iulia și Sibiul ar vrea să se alăture Alianței Vestului apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii