Alba – Program de prevenire a sarcinilor nedorite în comunitățile marginalizate


În perioada 1.05.2017-31.12.2018, Fundația ˮSERA Româniaˮ în colaborare cu DGASPC Alba au finanțat și coordonat programul “Prevenirea sarcinii nedorite”, intitulat sugestiv: “Fă copii, doar dacă ai loc și pentru ei în viața ta!ˮ. De acest program, au beneficiat de consiliere de specialitate peste 1500 de persoane (beneficiarii direcți, reprezentanții acestora, etc.) din județul Alba provenind din comunități marginalizate.

Programul „Prevenirea sarcinii nedorite și reducerea numărului de copii abandonați” a fost promovat la nivelul județului Alba în toate primăriile și au fost distribuite aproximativ 3000 de pliante și 300 de afișe.

Cu toate că proiectul implementat în parteneriat cu Fundația SERA România s-a încheiat la data de 31.12.2018, conform Convenției cadru de colaborare, DGASPC Alba, prin intermediul specialiștilor din cadrul Echipei mobile de prevenire a abandonului prin prevenirea sarcinii nedorite, educație contraceptivă și planning familial, ce funcționează la sediul Centrului de zi pentru copii cu dizabilități ˮArnsbergˮ Alba Iulia, str. Mihai Viteazu nr.2, va continua activitatea de prevenire a sarcinii nedorite pe o perioadă de 3 ani (01.01.2019-31.12.2022).

Persoane
de contact: Maria Perți – asistent social și Flavia Daniela
Vârtoc – asistent medical (Tel.0755-069672).

Post-ul Alba – Program de prevenire a sarcinilor nedorite în comunitățile marginalizate apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii