Alexandru Sinea, director DSP Alba:”Azi este a treia zi consecutiv când este raportat un singur caz pozitiv!”

Miercuri, 22 aprilie, la nivelul județului Alba 160 persoane erau confirmate cu COVID – 19, 44 persoane vindecate, 7 decese.

În total s-au efectuat în cele două laboratoare din judet 4555 de teste, din care 301 au fost prelucrate marți, 21 aprilie.

”Cu toate că în Alba se testează mult comparativ cu alte zone, azi este a treia zi consecutiv când, în urma prelucrării testelor în cele două laboratoare ale județului, este raportat un singur caz pozitiv. Cu siguranță că această situație ne bucură pe toți însă, din păcate, nu este momentul să ne relaxăm. Apariția doar a unui caz nu înseamnă că virusul a fost eradicat, ci mai degrabă indică faptul că anchetele epidemiologice derulate de DSP își arată eficiența prin depistarea la timp a cazurilor directe și a contacților acestora, cât și eficiența acțiunilor derulate de instituțiile MAI privind respectarea măsurilor impuse prin ordonanțele militare. Testarea se derulează în continuare în același ritm și rog cetățenii județului să înțeleagă că, deși cifrele arată bine, pericolul nu a trecut și trebuie să fie la fel de vigilenți”, Alexandru Sinea, director executiv DSP Alba.

Post-ul Alexandru Sinea, director DSP Alba:”Azi este a treia zi consecutiv când este raportat un singur caz pozitiv!” apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: New feed