ANM – Avertizare Cod Galben de vânt și precipitații pentru zona montană înaltă


Marți, 28 ianuarie, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben valabilă din 28 ianuarie, ora 20:00 până în 29 ianuarie, ora 18:00.

Fenomene vizate și zone afectate: îndeosebi în zona montană înaltă (vezi harta) intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Post-ul ANM – Avertizare Cod Galben de vânt și precipitații pentru zona montană înaltă apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii