Atenție la incendiile de vegetație uscată!


În perioada 24-26 aprilie 2015, pompierii militari de la Detaşamentele Alba Iulia, Aiud și Pichetul Cîmpeni, au intervenit în judeţul Alba, pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată și de litieră.

Astfel că, în urma intervențiilor, și la Aiud, în Miraslău, pe raza localității Răchiș, pompierii au fost solicitați pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.

Din nou pompierii militari avertizează populația la modul de igienizare a vegetației uscată și de litieră:

Cu această ocazie, reamintim populaţiei faptul că se interzice igenizarea terenurilor prin incendiere și împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

  • amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;
  • sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;
  • amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.

   Arderea vegetaţiei este un fenomen foarte periculos, care, odată scăpat de sub control, poate conduce la distrugerea a numeroase bunuri și, mai ales, la pierderea de vieți omenești.


Comentarii

Comentarii