Blaj – O bătrână de 69 de ani, victimă a înșelăciunii prin metoda ”accidentul”


În seara zilei de duminică, 18 noiembrie, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată de o femeie de 69 de ani, din municipiul Blaj, cu privire la faptul că, în dimineaţa aceleiaşi zile a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat care a pretins că e fiul său şi care i-a spus că a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane.

În discuţia telefonică a intervenit un alt bărbat care a pretins că este procuror şi care i-a cerut femeii suma de 40.000 de euro, necesară pentru încheierea unui acord de împăcare între fiul acesteia și „victima accidentului”. La scurt timp, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat căruia aceasta i-a dat suma de 4.250 euro.

Escrocii i-au cerut victimei să deconecteze aparatele telefonice de la reţelele de telefonie şi să le reconecteze doar după ora 19.30.

Seara, după ce victima a reconectat telefoanele, a fost sunată de fiul său, iar în urma discuţiei purtată cu acesta şi-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni şi a anunţat poliţia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

  • Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
  • Verificați dacă situaţia relatată este reală.
  • Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
  • Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.

Post-ul Blaj – O bătrână de 69 de ani, victimă a înșelăciunii prin metoda ”accidentul” apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii