Când vor avea loc Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a


Evaluările competențelor fundamentale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a vor începe din 18 mai, când elevii din clasele a II-a vor susține proba scrisă la limba română. Perioada de evaluare a elevilor se va finaliza în 3 iunie.

Din ziua de 18 mai, elevii claselor a II-a, încep sesiunea de examinare prin proba scrisă la limba română. În următoarea zi, 19 mai, elevii vor trece prin proba de citit la limba română. În 20 mai este programată proba la matematică, iar elevii ce aparțin minorităților naționale vor avea ocazia ca, în 20, respectiv 21 mai să susțină proba scrisă la limba română și cea de citit.

Cei care se află la finele claselor a IV-a, din data de 26 mai începe evaluarea națională, cu proba la limba română. În ziua următoare, elevilor li se vor evalua cunoștințele la matematică, iar în 27 mai va avea loc proba la limba maternă pentru elevii ce aparțin minorităților naționale.

Elevii claselor a VI-a vor susține începând din 2 iunie proba de limbă și comunicare, iar în 3 iunie se va desfășura proba la matematică și științele naturii.

Elevii din clasele a II-a au la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva fiecare test și câte 60 de minute pentru fiecare test la clasele a IV-a și a VI-a. Evaluările vor avea loc în timpul orelor de curs.

Testele vor fi verificate de fiecare profesor din unitățile școlare, iar fiecare test va fi evaluat de două cadre didactice, un învățător și un profesor.

Evaluarea testelor susținute de elevii celor trei clase se va realiza în șapte zile de la data susținerii acestora, iar rezultatele nu vor fi făcute publice, nu se afișează și nu se trec în catalog.


Comentarii

Comentarii