„Cărţi de poveste pentru copii de poveste” – o campanie pentru 60 de micuţi instituţionalizaţi, din Ocna Mureş


Faptele bune nu trebuie făcute doar cu ocazii speciale. Să nu ne aducem aminte de cei mai puţin norocoşi dintre noi, doar de sărbători. O faptă bună cât de mică, poate fi un gest infinit mai important pentru cei care beneficiază de el. Acesta este şi cazul copiilor de la Aşezământul Sf. Mucenic Ciprian din Ocna Mureş. Micuţii, în ciuda tuturor greutăţilor cu care trebuie să se confrunte de la vârste fragede, îşi doresc să înveţe. Noi îi putem ajuta dându-le suportul de care au nevoie: O CARTE.

„Ocna Mureş este un oraş trist şi cenuşiu din care speranţa se pare că a pierit. Şi, în acest orăşel există o căsuţă colorată, cu o curte plină de flori şi de copii. La început erau doar câţiva şi, în timp, numărul lor a crescut. Acum sunt 60 dar copiii din căsuţa colorată parcă nu ştiu pe ce lume se află. Ei sunt veseli, lipicioşi şi au în priviri ceva cu totul atipic pentru locul în care trăiesc. Au dorinţe. Au poveşti de spus.

Îi vizităm periodic, cu cadouri de Paşte şi de Crăciun, de Ziua Copilului. Îi vedem cum cresc şi cum devin mai cuminţi şi mai atipici.

Întrebăm: Ce putem face pentru aceşti copii mai mult? Dar atipicul continuă pentru că ei răspund în cor: vrem cărţi de poveşti. vrem dicţionare. vrem să citim.

Şi, pentru acest motiv, Asociaţia Maria Agapia lansează campania: „Cărţi de poveste pentru copii de poveste”.

Donează şi tu pentru nişte copii atipici, o carte, un dicţionar, un caiet, un creion. Ei voi fi de-a dreptul fericiţi”, spune Dr. Câmpean Adriana, preşedinte Asociaţia „Maria Agapia” Aiud.

Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud sprijină Campania ”Cărţi de poveste pentru copii de poveste”, iniţiată de inimoasele doamne de la Asociaţia Maria Agapia. La fel ca toate proiectele remarcabile pe care le-au iniţiat de la înfiinţare, suntem convinşi că şi acesta va fi un succes. Şi acesta pentru că dvs. cunoaşteţi prestigiul şi activitatea asociaţiei şi veţi fi alături de noi în acest proiect. Atunci când veţi vedea zâmbetul copilului sau nepotului dvs., veţi ştii că acolo, la Aşezământul din Ocna Mureş, un copil aşteaptă şi el să zâmbescă.

Dăruieşte, cu sufletul, o carte de poveşti, un album, un dicţionar ilustrat, un caiet, un creion şi lumea în care trăim va înflori cu încă un zâmbet. Zâmbetul cald al copilăriei, uneori o copilărie fără părinţi.

Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud primeşte donaţiile dvs. de luni până vineri, între orele 8 şi 20. Adresa instituţiei: str. Transilvaiei, nr. 35, 515200, Aiud, telefon 0285861703, e-mail: cultura@aiud-art.ro

Pentru cărţile, caietele şi rechizitele adunate în alte localităţi, se asigură transportul.

Ioan Hădărig, manager Centrul Cultural „L. Rebreanu” Aiud, art-director Fundaţia Inter Art Aiud

 


Comentarii

Comentarii