Centralele electrice Ella Systems, soluția cea mai bună pentru încălzirea locuinței tale!


Odată cu scăderea temperaturilor, centralele de apartament sunt solicitate tot mai mult pentru a oferi confortul termic atât de necesar în locuințe. Încălzirea unui apartament sau a unei case presupune costuri mai mari în sezonul rece pentru cei care dețin centrale termice pe gaz și asta se poate observa în facturile a căror valoare devine tot mai mare cu cât temperaturile scad mai mult.

În acest sens, pe piață a apărut o alternativă, mai exact centralele electrice Ella Systems, care au un randament deosebit în ceea ce privește raportul dintre căldura ambientală oferită și consumul de energie.

Microcentralele electrice sunt aparate proiectate și construite special pentru a fi folosite ca sistem de încălzire de sine stătator, având echiparea, puterea și automatizarea necesare funcționării autonome.
Microcentrala electrică are o serie de calități care din multe puncte de vedere o fac superioară microcentralelor cu gaze, din care enumerăm câteva:
• randament termic aproape 100%; (în cazul centralelor cu ionizare ELLA), mai eficiente cu cca 30% decât orice alt sistem electric.
• funcționare fără consumarea aerului din încăpere sau din exterior, fără să producă gaze arse (nu necesită coș de fum și nici priză de aer);
• posbilitatea amplasării oriunde în locuință, chiar în camera de zi sau în debara;
• funcționare foarte silențioasă;
• automatizare, comenzi, protecții și reglaje simple.

Aceste calitati apar cu atat mai valoroase dacă ținem seama că randamentul microcentralei de gaze este de maxim 70%, el scăzând simțitor în funcție de modul de exploatare. Evacuarea gazelor arse, chiar forțată, nu poate fi realizată întotdeauna în cele mai bune condiții, existând restricții în privința amplasării microcentralelor. În conformitate cu noile reglementări în domeniu, microcentralele pe gaze necesită o întreținere profesională și sunt supuse unor verificări tehnice periodice.
Desigur este cunoscut faptul că încălzirea cu microcentrale cu gaze este mai ieftină decât cu microcentralele electrice, dar sunt multe situații când montarea unei microcentrale cu gaze este dificilă, prea costisitoare sau chiar imposibilă, (lipsa gaze, etc).
Iată etapele obligatorii de parcurs și costurile estimative, pentru montarea unei microcentrale cu gaze la un apartament de bloc.
În situația în care debranșarea se face cu intenția înlocuirii sistemului de încălzire centralizat, cu un sistem de încălzire individual de baza de gaze naturale sau gaze lichefiate, se vor îndeplini următoarele condiții:
a) evacuarea gazelor arse se va face printr-un coș care va depăși nivelul aticului imobilului. Aceasta prevedere a OG 73/2002 este în vigoare, dar momentan nu se aplică;
b) proprietarul apartamentului este obligat să aibă un contract de service permanent pe toata durată funcționării instalației cu o firmă autorizată privind întreținerea și asigurarea bunei funcționări a respectivei instalații;
c) proprietarul, împreună cu firma de service, răspund solidar civil și/sau penal, după caz, pentru eventualele pagube sau pierderi omenești în caz de explozie provocată de proasta funcționare a instalației individuale de încălzire. (Extras din OG nr.: 73/29.08.2002).
d) microcentrala va fi supusă unei verificări tehnice periodice conform PT A1/2002, prin care se va autoriza funcționarea în continuare a aparatului.

Pentru montarea propriu-zisă a microcentralei cu gaze, etapele și lucrarile necesare sunt următoarele:
• Cerere la DISTRIGAZ pentru separarea instalației de gaze și aprobarea montării unei microcentrale cu gaze însoțită de acordul asociației de proprietari;
• Contractarea lucrării cu o firmă autorizată care va efectua următoarele lucrari:
– dosar preliminar depus la DISTRIGAZ pentru avizare;
– dupa obținerea avizului DISTRIGAZ se atacă execuția lucrării constând din:
– coloana de gaze pe casa scării până la apartamentul în cauză
– instalația interioară până la microcentrală, care se va monta în bucătărie.
– dosarul definitiv depus la DISTRIGAZ pentru recepția lucrării;
– recepția;
– abonament cu DISTRIGAZ;
– montarea contorului de către DISTRIGAZ;
– punerea în funcțiune a microcentralei de către o firma autorizată ISCIR și autorizarea funcționării;

Durata normală a acestor demersuri și lucrări este de 3 luni, iar costul fără coloana de gaze din casa scării: 850 – 1200 lei. Costul coloanei de gaze este cca. 30 USD/ML. Pentru firme sau persoane juridice aceste costuri se ridică la 3 – 4 mii lei, fără coloana de gaze.
Dupa cum se vede din cele de mai sus, realizarea acestor lucrări poate fi de multe ori foarte dificilă, iar in cazul persoanelor juridice (firme, birouri, cabinete) foarte costisitoare.
Procedurile de montare a unei microcentrale electrice pentru spatii mici sunt mult mai simple și mai usor de parcurs.

În concluzie, o centrală electrică Ella Systems vă reduce costurile în mod semnificativ deoarece nu necesită aprobări și autorizații speciale, nu poluează, nu face zgomot, se poate monta oriunde (este foarte atractivă pentru cei care locuiesc în zone care nu sunt racordate la rețeaua de gaze naturale), nu funcționează cu substanțe inflamabile sau explozibile, nu are nevoie de investiții costisitoare pentru a fi racordată la sursa de energie, se montează foarte ușor și este foarte simplu de folosit.

Centralele electrice Ella Systems sunt în sezonul rece, și nu numai, o soluție pentru cei care își doresc confortul termic pentru locuințele sau birourile lor, cu costuri de montare și întreținere reduse și cu un randament deosebit.

 

Contact direct firmă S.C. LAUST S.R.L.

E-mail: ellasystems@yahoo. com

Telefon: 0723 898 505

Site http://ellasystems.com

 

Post-ul Centralele electrice Ella Systems, soluția cea mai bună pentru încălzirea locuinței tale! apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii