Cugir – Acoperișul unui bloc a luat foc de la un scurtcircuit (foto și video)


În noaptea de 1 spre 2 decembrie, în jurul orei 4.10, Garda de interventie Sebeș și Detașamentul de pompieri Alba Iulia au intervenit pe str. Victoriei din orașul Cugir, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperisul unui bloc de locuinte nivel P + 4.

Cu această ocazie, ISU Alba a intervenit cu 3 autospeciale de stins incendii, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțimi, 1 autospecială de descarcerare grea și 1 ambulanță SMURD cu 3 ofițeri și 22 subofițeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cugir care au intervenit cu 2 autospeciale de stins incendii. În sprijinul pompierilor militari de la ISU Alba au venit și doua autospeciale de stingere de la Detașamentul de pompieri Orăștie și o ambulanță SMURD.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul blocului construit din lemn cu învelitoare de azbociment, bunuri ale proprietarilor depozitate în podul blocului, conductori electrici și un corp de iluminat. S-au autoevacuat locatarii de la etajele superioare al blocului (din 4 scari), aproximativ 30 persoane. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 20.000 lei.

Cauza cea mai probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat amplasat necorespunzător. La finalul intervenției, cetatenii au aplaudat intervenția pompierilor, aceștia reușind să localizeze și să lichideze incendiul pe o suprafață de aproximativ 250 mp raportat la suprafața totală a acestuia – aprox. 1750 mp.

Post-ul Cugir – Acoperișul unui bloc a luat foc de la un scurtcircuit (foto și video) apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii