De 1 MAI, se anunță zile însorite, dar și ploi


Minivacanța de 1 Mai se pare că va fi capricioasă din punct de vedere meteorologic. Administrația Națională de Meteorologie anunță ploi, dar și intervale cu soare și temperaturi plăcute pentru weekend.

Vremea din această perioadă se va prelungi și va fi schimbătoare chiar și de 1 Mai, astfel că se așteaptă intervale însorite și temperaturi mai plăcute, dar și averse. Pentru ziua de vineri se anunță temperaturi plăcute, cu temperaturi specifice perioadei. De exemplu, în Delta Dunării se vor înregistra 16 grade Celsius, la  fel și în Transilvania, iar  temperaturile vor urca până la 25 de grade în extremitatea sudică a  Munteniei și Olteniei.

De 1 Mai, norii vor apărea pe cer, însă vor fi mai prezenți la munte, unde aceștia vor aduce ploi de scurtă durată. Pe litoral, norii își vor face simțită prezența după ora 14:00 și vor fi câțiva picuri de ploaie, însă nu va fi pe o durată mare.

Situația se schimbă în noaptea de vineri spre sâmbătă, când norii se întețesc, iar cantitățile de apă se vor mări în special în zonele de centru, vestice și nord-vestice ale țării. În aceste regiuni, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, iar în cursul dimineții de sâmbătă, cantitatea de ploaie va crește.

Ziua de sâmbătă va fi una capricioasă și plină de precipitații, iar pentru cei care se află la munte trebuie să știe că vremea nu va ține deloc cu ei. Pe litoral, sâmbătă, se vor înregistra valori termice maxime de 18-19 grade, iar la nivelul întregii țări,  valori maxime vor porni de la 14 grade, în estul Transilvaniei, până la 24 de grade, în extremitatea sudică a Olteniei și Munteniei. În ceea ce privește regimul termic de la munte, acesta va fi cuprins între  13-14 grade Celsius pe Valea Prahovei și nu va trece de 11 grade la Păltiniș.

Duminică, vremea își revine simțitor, iar temperaturile vor crește până la 23 de grade. Pe litoral, valorile termice vor oscila între 18 și 21 grade Celsius. Șansele de ploaie sunt reduse, numai la munte se așteaptă precipitații, după-amiază.


Comentarii

Comentarii