De AZI, începe programul RABLA petru persoanele juridice


Programul Rabla pentru persoanele juridice care doresc să achiziționeze o mașină nouă începe azi, pentru program fiind alocate 5.000 de vouchere. 

Cu o valoare totală de 200.000 milioane de lei, pentru programul Rabla au fost alocate 20.000 de vouchere prsoanelor fizice și 5.000 vouchere pentru persoanele juridice și instituții publice. Persoanele interesate pot ajunge în posesia voucherelor prin intermediul sistemului informatic gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Din suma totală alocată programului, 162,5 milioane de lei sunt alocate persoanelor fizice, iar 37,5 milioane lei persoanelor juridice, instituțiilor publice, operatorilor economici fără personalitate juridică.

Tot azi, persoanele fizice care vor să achiziționeze o mașină nouă  pot aplica în cadrul prorgamului Rabla.

La achiziționarea unui vehicul nou, valoarea ecobonusurilor este de 750 de lei, asta în cazul în care motorul autovehicolului generează o emisie de CO2 mai mică de 100g/km, în regim de funcționare mixt.

De exemplu, dacă achiziționați o mașină nouă cu sistem de propulsie hibrid, veți primi un ecobonus în valoare de 1.500 de lei. Dacă optați pentru cumpărarea unei mașini su sistem electric hibrid, valoarea ecobonusului crește până la 2.500 de lei.


Comentarii

Comentarii