Dosare penale pentru două persoane care dețineau ilegal materiale pirotehnice


În această perioadă, poliţiştii specializaţi în arme, explozivi, substanţe periculoase, sprijiniţi de poliţiştii de investigaţii criminal şi de cei de siguranţă publică au intensificat acțiunile de combatere a operaţiunilor ilegale cu articole pirotehnice, desfăşurate în cadrul Planului de Acţiune „Foc de artificii 2018” .

Marți, 11 decembrie, cu ocazia unei acţiuni organizate în parcarea unui supermarket din municipiul Alba Iulia, a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Alba Iulia, în timp ce oferea spre vânzare 300 de obiecte pirotehnice din categoria F2, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

În aceeași zi, poliţiştii de ordine publică din Aiud au depistat un minor de 15 ani, care avea asupra sa 37 de petarde.

În ambele situaţii, poliţiştii au precedat la confiscarea obiectelor cu conţinut pirotehnic, deţinute ilegal şi au întocmit dosare penale, faţă de persoanele asupra cărora au fost găsite sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Post-ul Dosare penale pentru două persoane care dețineau ilegal materiale pirotehnice apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii