FOTO: A fost odată…Comenius! Doi ani cu poveşti la Şcoala “Axente Sever” din Aiud


Proiectul Comenius multilateral al Şcolii “Axente Sever” din Aiud (“Nos contes tant lus qu’écrits” – Poveştile noastre spuse şi scrise) a ajuns la deznodământul său. Iri, 11 iunie,  şcoala a rememorat, în prezenţa doamnei inspector Helga Lörincz, a conducerii scolii: director Maria-Coralia Filimon, director adj. Ildiko-Gabriela Filimon, a grupurilor Comenius de profesori şi elevi, într-o activitate de evaluare-diseminare, momente semnificative din cei doi ani de parcurs, alături de şcoli din Spania şi Italia.

Au fost doi ani cu poveşti adevărate numite acţiuni sau activităţi, cu realizarea unei reviste şcolare, cu vizite de documentare, cu expoziţii diverse (felicitări, desene pentru documentele finale, imagini din schimburile de clase şi din vizitele de documentare de la Deva, Cluj, Curtea-de-Argeş, Târgu-Jiu), cu realizarea broşurii comune “La Magie des Contes”.

„Au fost poveşti adevărate, în care personajele principale, elevii şcolii noastre, s-au întâlnit şi s-au “înfruntat” pe tărâmuri de basm numite Lesmo (Italia, mai 2013), Granada (Spania, octombrie 2013) sau Aiud (România, mai 2014), pe minunatele plaiuri încărcate de istorie de la porţile munţilor Apuseni. Au fost doi ani minunaţi, cu trăiri de neuitat, cu emoţii si aşteptări intense, cu prietenii pe viaţă, sperăm noi şi cu multe…. lacrimi de regret dar cu multumirea datoriei împlinite. Privim deja în urmă cu nostalgie şi regret şi spunem că “A fost odată…Comenius”!”, a spus prof. coordonator, Marcela Hădărig.

 


Comentarii

Comentarii