INS – Mai multe mașini și motociclete vândute în acest an în România față de 2017


Recent, Institutul Național de Statistică a prezentat un studiu în care se poate observa evoluția comerțului de autoturisme și motociclete la nivelul țării noastre în anul pe care ne pregătim să îl încheiem, comparat cu anul 2017.

Astfel, între 1 ianuarie și 31 octombrie 2018, comparativ cu același interval al anului trecut, valorile comerțului cu ridicata și amănuntul, întreținerii și reparării autoturismelor și motocicletelor la nivel național a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Această creștere a avut loc datorită creşterilor înregistrate la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (33,6%), comerţul cu autovehicule (14,4%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (1,3%). În același timp, activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 12,8%.

Între lunile menționate mai sus, cifra de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 7,5%.

 

Post-ul INS – Mai multe mașini și motociclete vândute în acest an în România față de 2017 apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii