Noua categorie de mașini scutită de taxa de înmatriculare


Guvernul a adoptat miercuri o nouă lege prin care a introdus o nouă categorie de mașini ce nu vor plăti taxa de înmatriculare.

Taxa de înmatriculare plătită la fiecare mașină nouă adusă în România a fost socasă pentru o nouă categorie de mașini. De miercuri, Guvernul a decis ca mașinile folosite în penitenciare să fie scutite de plata timbrului de mediu.

De asemenea, există si alte categorii de mașini pentru care nu s-a socotit plata taxei de înmatriculare, cum ar fi cele care aparțin misiunilor diplomatice, oficiilor consulare și membrilor acestora, dar și alte persoane străine cu caracter diplomatic.

În aceeași categorie intră și autovehiculele modificate special pentru persoanele cu handicap, dar și cele care transportă și preiau această categorie de persoane; mașinile care se află în folos militar, cele utilizate de jandarmerie, de pompieri, de poliția de frontieră, de forțele de securitate ale statului; autovehiculele utilizate în scop medical și ambulanțele, cele destinate serviciilor de descarcerare și de stingere a incendiilor.

Nici mașinile istorice și cele transferate gratuit de la autorități sau instituții publice către alte instituții publice, cele destinate competițiilor sportive ori dobândite prin moștenire.


Comentarii

Comentarii