O săptămână întreagă de sărbătoare pentru „copii fericiţi – şi mai mari şi mai mici”


Deşi ziua de 1 Iunie a fost duminica şi educatoarele de la G.P.P. „Primii paşi” Aiud nu au avut posibilitatea să petreacă împreună cu preşcolarii lor această zi de sărbătoare, ele au hotărât să compenseze acest neajuns, oferindu-le o săptămână în care aceştia să se simtă aniversaţi cu adevărat, să înţeleagă o dată în plus cât sunt de importanţi şi să fie pe deplin fericiţi. Astfel, în parteneriat cu doamnele învăţătoare de la Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea”, au organizat săptămâna intitulată „Copii fericiţi- şi mai mari şi mai mici”.

Luni dimineaţa la sosirea copiilor, grădiniţa era împodobită de sărbătoare, acest lucru prevestind ceea ce se va întâmpla peste zi. Toţi copiii au primit pachete cu dulciuri, s-au distrat cu baloane colorate, iar marea surpriză a fost distracţia garantată de prezenţa unui clown. Tot luni, micuţilor le-a fost asigurat gratuit şi meniul zilnic.

Marţi, în grădiniţă, preşcolarii sunt ajutaţi de către şcolari să îşi aleagă ţinuta şi să se pregătească pentru carnaval, iar alţii participă la expoziţia organizată în cadrul farmaciei „Speranţa”, cu titlul „Copilărie fericită” unde susţin şi un program artistic.

Miercuri, cei mici sunt ajutaţi de către şcolari să picteze „Căsuţa din poveşti”, iar grupele mari participă la concursul de colaje „Atenţie, circul şi eu” organizat în colaborare cu IPJ Alba.

Joi, după teatrul de păpuşi, şcolari şi preşcolari împreună, învaţă despre alimentaţie şi pregătesc meniuri sănătoase.

Vineri, şcolarii îşi exersează talentul artistic pictându-i pe cei mici şi împreună călătoresc în lumea copilăriei cu jocuri şi cântece muzicale.

Cadrele didactice implicate în aceste activităţi, doresc cu adevărat ca toţi copiii, mari şi mici să fie fericiţi!


Comentarii

Comentarii