Organizația ”Salvați Copiii” România, un sprijin de nădejde pentru familiile cu copii născuți prematur


În România, aproape 1 din 10 copii se naşte prematur şi are nevoie de asistență medicală adecvată încă din primul minut de viață, pentru a supraviețui și pentru a recupera decalajul, astfel încât să facă față mediului extern. Datele arată că 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de săptămâni) supraviețuiesc în țările dezvoltate, iar în regiunile slab dezvoltate 90% dintre acești copii mor. (Raport WHO Born too soon).

Numai din fondurile colectate între 2012 și 2017 din direcționarea a 20% din impozitul pe profit, Organizația ”Salvați Copiii” România a dotat maternitățile din România cu aparatură medicală necesară salvării copiilor născuți prematur, în valoare totală de 1.679.504 euro.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2018.

Media de mortalitate infantilă din regiunea Centru a fost în 2017 de 7,3 la mia de copii născuți vii, înregistrându-se și o diferență semnificativă între județe. Astfel, în județul Covasna, rata mortalității infantile a fost de 8,9 la mie, în județul Brașov de 7,7 la mie, în Harghita rata mortalității infantile a fost de 6,1 la mie și în Mureș 7,5 la mie (date aflate în lucru la INS, decembrie 2018). Principala cauză a mortalității infantile este prematuritatea, care înregistrează o creștere semnificativă în aproape toate țările lumii. Copiii prematuri au mari șanse de supraviețuire dacă maternitatea în care se nasc are la dispoziție aparatură medicală adecvată unei intervenții rapide.

”Salvaţi Copiii” a ajuns până acum în regiunea Centru a ţării cu 64 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 463.000 de euro, în localităţile: Sibiu, Târgu-Mureș, Brașov, Sfântu Gheorghe și Miercurea-Ciuc.

În ultimii șapte ani, ”Salvați Copiii” România a investit aproape 4 milioane de Euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu aproximativ 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de prematuri.

Companiile se pot implica în dotarea maternităților, prin sponsorizarea Organizației ”Salvați Copiii”, potrivit Codului Fiscal, astfel:

– Societățile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat.

– Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

Contractul de sponsorizare se poate descărca de pe site-ul Salvați Copiii:  https://www.salvaticopiii.ro/directioneaza-20-din-impozitul-pe-profit

Post-ul Organizația ”Salvați Copiii” România, un sprijin de nădejde pentru familiile cu copii născuți prematur apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii