Patru copii diagnosticaţi cu Hepatită virală de tip A, la Casa de tip familial Dumbrava. Alte opt persoane aşteaptă rezultatul analizelor


În perioada 18 – 25 martie au fost înregistrate patru cazuri de hepatită virală tip A, în localitatea Dumbrava, judeţul Alba. Este vorba despre copii de la Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava, Casa de tip familial.

Unul din copii învaţă la Şcoala Specială din Dumbrava, doi la Şcoala Primară şi unul la grădiniţa din localitate. Toţi au fost internaţi la Spitalul Municipal Aiud. Alte opt persoane se află sub supraveghere medicală, fiind suspecte de aceeaşi maladie. În privinţa lor, se aşteaptă rezultatele analizelor pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului.

Până acum au fost luate o serie de măsuri pentru prevenirea apariţiei de noi îmbolnăviri: internarea şi izolarea cazurilor, supravegherea contacţilor de colectivitate prin  examen clinic şi examene de urină periodice, evitarea aglomerărilor pe perioada maximă de incubaţie, copiii la care examenele de loborator sunt modificate vor fi timişi pentru stabilirea diagnosticului la Spital Municipal Aiud, contacţii susceptibili au fost vaccinaţi în numar de 79, până astăzi, 31.03.2014, dezinfecţie curentă şi continuă  în unităţile de învăţământ , la spaţiile de cazare, bloc alimentar şi grupuri sanitare cu substanţe dezinfectante clorigene, recomandarea aprovizionării continue cu material de curăţenie şi substanţe dezinfectante astfel încât să se asigure în permanenţă dezinfecţia eficientă prevenirii imbolnăvirii, prin suplimentarea stocului existent, educaţia pentru sănătate şi promovarea sănătăţii, s-a prelevat o probă de apă din blocul alimentar – corespunzător chimic şi bacteriologic (Raport de încercere 104/27.03.2014.) şi s-a recomandat asanarea perimetrului din jurul foselor septic.


Comentarii

Comentarii