Polițiștii din cadrul IPJ Alba, la datorie și de Crăciun


Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor fi la datorie, în serviciul comunității, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii și siguranţei publice, protejarea patrimoniului și a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Peste 150 de poliţişti, vor acționa zilnic pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni rapid la sesizările privind comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor, 100 sunt de la structurile de ordine publică, 30 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pentru desfășurarea activităților de menținere a ordinii și liniștii publice, a celor de prevenire a evenimentelor rutiere negative și asigurare a fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi ­­­­zilnic, 70 de autospeciale și 12 aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

  • Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel şi poşetă.
  • Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.
  • Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!
  • Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!
  • Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.
  • În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

 

Post-ul Polițiștii din cadrul IPJ Alba, la datorie și de Crăciun apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii