Poziția oficială a MAPN în cazul morții militarului din gara Alba Iulia


Ministerul Apărării Naționale e emis un comunicat în care prezintă poziția oficială a instituției în legătură cu decesul militarului care participa în gara Alba Iulia la operațiunile de descărcare a tehnicii militare care urmează să facă parte din ceremonia militară din data de 1 decembrie.

”Un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, care executa o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia ce urmează să participe la Ceremonia militară de 1 Decembrie, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în jurul orei 9.45.

Militarul a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Colegii au apelat serviciul de urgență 112, iar la fața locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va cerceta cauzele producerii accidentului, fiind anunțat deja Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale, cea a Batalionului și colegii militarului își exprimă regretul pentru acest tragic accident și sunt alături de familia îndoliată.” scrie în comunicatul MAPN.

Post-ul Poziția oficială a MAPN în cazul morții militarului din gara Alba Iulia apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii