Redevențele pentru balastiere în bugetele locale


Într-un interviu acordat postului public de televiziune, vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit despre obiectivele strategice pentru dezvoltarea satelor româneşti. Acestea se vor regăsi într-un plan multianual de priorităţi care vor fi finanţate atât din bani europeni, cât şi de la buget.”Obiectivele strategice sunt alimentarea cu apă, canalizare, staţii de epurare, după care vin drumurile judeţene, comunale, locale, în paralel cu celelalte obiective sociale, educaţie, sănătate şi atunci nicun primar nu mai poate aloca banii unde doreşte”, a spus vicepremierul Liviu Dragnea.
Şi pentru ca autorităţile locale să nu mai ducă lipsă de fonduri, o parte din taxele colectate de pe urma construcţiilor speciale, a vânzării terenurilor sau din redevenţele pentru balastiere va merge la bugetele locale de anul viitor, a precizat ministrul Administraţiei.
Dragnea spune că aceste măsuri vor ajuta comunităţile locale sărace să ajungă la un nivel minim de civilizaţie. Chiar dacă nu la fel de avansat ca în satele din Austria, de exemplu.


Comentarii

Comentarii