România, în ”topul” fraudelor comise cu fonduri europene


Conform unui document de lucru al Comisiei Europene utilizat în elaborarea raportului OLAF privind „Protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene 2018”, România a semnalat 477 de cazuri de fraudă cu fonduri europene în intervalul 2014-2018, clasându-se pe primul loc la nivelul UE.

După criteriul cuantumului fondurilor fraudate, Polonia ocupă primul loc, raportând fraude în valoare de 109,8 milioane de euro, fiind urmată de România, care a raportat fraude de 62,2 milioane de euro, de Franţa (28,9 milioane euro) şi de Bulgaria (25 milioane euro).

România şi Italia au raportat, în anul 2018, cele mai multe cazuri de fraude în domeniul asistenţei financiare pentru agricultură şi dezvoltare rurală, reprezentând 61% din numărul total de nereguli raportate la nivelul Uniunii Europene, arată documentul.

Cele mai multe modalităţi de fraudare se referă la validitatea documentaţiei, România fiind pe primul loc la capitolul documentelor „false ori falsificate”. Italia ocupă primul loc în privinţa „solicitărilor false” de finanţare, fiind urmată de România.

Post-ul România, în ”topul” fraudelor comise cu fonduri europene apare prima dată în Stiri din alba Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii