Șase premii pentru grupul Skepsis la Galele Teatrului Studențesc de la Bușteni


Cu susţinerea Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Grupul Skepsis se pregăteşte să încheie cu success un periplu în care a reprezentat Municipiul Alba Iulia şi centrul universitar albaiulian la cele mai importante festivaluri dedicate promovării trupelor de teatru tinere şi grupurilor studenţeşti din România.

Spectacolul “Totul în parc”, bazat pe texte de Eugen Ionesco a fost răsplătit cu 6 premii, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Galelor Teatrului Studențesc „SERI ÎN LUMEA THALIEI”, organizat în perioada 26 – 28 octombrie 2018, la Bușteni de către C.C.S. Ploiești în parteneriat cu Universitatea Petrol – Gaze din Ploiești, Primăria orașului Bușteni și Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni. Evenimentul este organizat anual şi provoacă cele mai bune grupuri şi trupe studenţeşti din ţară la o veritabilă experienţă.

Spectacolul ”Totul în parc”, bazat pe texte de Eugene Ionesco, a fost răsplătit cu o serie de distincţii de către juriul format din profesionişti şi oameni de cultură:

-Premiul Special al juriului
-Premiul pentru Actriță în Rol Principal (Locul 1): Mădălina Rațiu
-Premiul pentru Actor în Rol Principal (Locul 1): Vinicius „Clăbuc” Moldovan
-Premiul pentru Actriță în Rol Principal (Locul 2): Ludmila Cioflică
-Premiul pentru Actor în Rol Secundar (Locul 2): Lawrence Chismorie
-Premiul din partea „Universității Petrol-Gaze din Ploiești”: Mădălina Rațiu și Edgar Chismorie

În perioada 16-18 noiembrie 2018, Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca şi teatrul liber Imago a organizat Festivalului Naţional de Teatru Studenţesc ”Zilele Imago”. De această dată, Grupul Skepsis a prezentat spectacolul “Fata de Măritat”, după Eugene Ionesco. În fiecare an evenimentul se doreşte a fi un util schimb de idei între membrii trupelor participante, un dialog deschis prin care să se promoveze teatrul studenţesc, inventivitatea scenică, virtuozitatea interpreţilor, libertatea de creaţie.

Spectacolul “Fata de Măritat” a făcut parte apoi din programul celei de-a XXIV-a ediţii a Festivalului National Studenţesc de Teatru Absurd „EUGÈNE IONESCO” care avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti în perioada 22-25 noiembrie 2018. Festivalul se adresează în fiecare an trupelor de teatru afiliate caselor de cultură ale studenților din țară și universităților iar spectacolele prezentate în festival trebuie să fie spectacole de teatru al absurdului. Organizatorii acestei manifestări culturale sunt: Ministerul Tineretului şi Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Spectacolul „Maestrul”, după Eugen Ionesco, care subliniază ridicolul şi absurdul tendinţei umane de a crea idoli şi de a imita forme fără fond va fi prezentat la Festivalul Internaţional de Teatru “Aurel Luca”, ediţia a XII-a, care se va desfăşura la Iaşi în perioada 06 – 09 Decembrie 2018. Un festival “despre teatru şi despre bucuria de a fi îmreună” organizat de Casa de Cultură a Studenților Iași, Asociația Moldavia și Teatrul Studențesc LUDIC, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași. Începând de anul trecut evenimentul poartă numele “Aurel Luca”, în memoria inițiatorului proiectului. Anul acesta Grupul Skepsis este onorat să fie present la aniversarea a 40 de ani de activitate ai Teatrului Studențesc LUDIC, unul dintre cele mai longevive și mai de succes din țară.

Grupul Skepsis ține să mulțumească celor care i-au susținut activitatea și în acest an şi nu în ultimul rând, membri grupului vor să mulţumească publicului care reuşeşte mereu să îi găsească şi să îi motiveze pentru ca ei să poată să surprindă şi să crească pas cu pas!

Post-ul Șase premii pentru grupul Skepsis la Galele Teatrului Studențesc de la Bușteni apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii