Și de 1 Mai, polițiștii vor fi la datorie


Poliţiştii din Alba, din Aiud și întregul județ se vor afla și ei la datorie în minivacanţa de 1 Mai. Aceştia vor acţiona zilnic, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În perioada 30 aprilie – 03 mai, peste 180 de poliţiştii din judeţul Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de deplină ordine şi siguranţă publică a manifestărilor specifice organizate pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Muncii şi a Zilei Intenţionale a Tineretului şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, a furturilor din locuinţe, societăţi comerciale şi din autoturisme.

Vor fi intensificate măsurile de ordine publică în locurile aglomerate (pieţe, târguri, locuri de agrement, zone turistice sau trasee montane, etc.) cu anticiparea eventualelor riscuri. Poliţiştii vor fi prezenţi şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite, iar împreună cu jandarmii vor menţine ordinea şi siguranţa publică şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor negative.

Totodată, va fi asigurată prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţul nostru, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

13 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

Pentru protejarea bunurilor, poliţiştii vă recomandă :

  • Nu lăsaţi portmoneul sau alte bunuri de valoare la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor!
  • Nu lăsaţi uşa neasigurată, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  • Nu daţi informaţii despre sumele de bani sau bunurile de valoare pe care le deţineţi!

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor sau accidentelor:

  • nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă!
  • nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau alte localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase;
  • nu consumaţi alcool în exces şi nu vă lăsați antrenaţi în dispute sau altercaţii.
  • adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic;
  • în condiţii de trafic aglomerat, manifestaţi atenţie mărită la efectuarea depăşirilor;
  • nu urcaţi la volan, după ce aţi consumat băuturi alcoolice;


Comentarii

Comentarii