Sucurile care te ajută să scazi colesterolul „rău”


Chiar dacă colesterolul este necesar bunei funcționări a corpului, colesterolul „rău” nu face decât să provoace probleme de sănătate cum ar fi accidentul vascular cerebral și infarctul, acestea fiind cele mai frecvente.

Aflat în cantitate mare, colesterolul rău (LDL) se depune pe pereții vaselor de sânge care ajută la funcționarea inimii și a creierului. Pentru eliminarea colesterolului „rău” , natura vine în ajutorul nostru cu o listă variată de legume și fructe care, consumându-le, ne scapă de administrarea medicamentelor. De cele mai multe ori, avem aproape de noi antidotul natural, doar că trebuie să sporim atenția când vine vorba de sănătatea noastră, cum și cu ce o tratăm.

Astfel că, pentru scăderea colesterolului, există mai multe sucuri, cum ar fi:

  • Sucul de mere. Indiferent dacă consumi mărul întreg ori preferi sucul, acesta te va ajuta să crești colesterolul bun și să-l elimini pe cel  „rău.” Consumat cu tot cu coajă, pectina care se regăsește în această parte a mărului, va ajuta la purificarea sângelui și vei elimina toxine.
  • Sucul de kiwi și portocale. Bogată în vitamina C, această combinație este ideală pentru prevenirea creșterii colesterolului.
  • Sucul de țelină, pătrunjel și morcov. Pentru realizarea acestui suc, ai nevoie de câteva fire de pătrunje, țelină și câțiva morcovi. După ce ai spălat ingredientele, le pui în robotul de bucătărie și le mixezi. Un pahar de suc administrat în fiecare dimineață, pe stomacul gol, cu siguranță îți va schimba starea de sănătate.
  • Sucul de măr, castravete și țelină. Pentru această combinație, ai nevoie de 3 mere, câteva fire de pătrunjel și țelină și 1 castravete. Se spală și se curăță ingredientele, se scot semințele de la măr. Se taie în bucăți mărunte fiecare ingredient și se mixează apoi. Acest suc se consumă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, timp de o săptămână.
  • Sucul de portocală, lămâie, măr și sfeclă. Dintr-un măr mai mare, 2 portocale, o jumătate de lămâie și o sfeclă se poate realiza foarte ușor acest suc. Se mixează toate la un lo și se consumă.


Comentarii

Comentarii