UE mai acordă o șansă Marii Britanii de a renunța la Brexit


Luni, 10 decembrie, Curtea Europeană de Justiţie a reconfirmat că Marea Britanie poate revoca unilateral Articolul 50, care stipulează procesul legal de ieşire din Uniunea Europeană.

În urma referendumului din Marea Britanie care a oferit o majoritate în favoarea retragerii din Uniunea Europeană, o petiţie a fost depusă în Scoţia în care s-a ridicat problema dacă este posibilă revocarea notificării intenţiei Regatul Unit de a se retrage din Uniunea Europeană.

Marți, 11 decembrie, membrii Camerei Comunelor vor decide asupra ”tratatului de retragere” a Regatului Unit din Uniunea Europeană, negociat timp de 17 luni cu Bruxelles-ul, dar a cărui adoptare pare foarte aproape de a fi compromisă din cauza multiplelor critici.

Guvernul Marii Britanii condus de Theresa May face luni şi marţi ultimele eforturi pentru a încerca să convingă deputaţii britanici că textul acordului este bine fundamentat, însă şansele de a reuşi acest lucru par reduse semnificativ.

Mai mulţi miniştri britanici i-au solicitat premierului să amâne votul, întrucât respingerea textului ar putea-o expune pe Theresa May unei moţiuni de cenzură şi ar duce în final la noi alegeri parlamentare.

Post-ul UE mai acordă o șansă Marii Britanii de a renunța la Brexit apare prima dată în Ziarul Apulum.


Source: New feed


Comentarii

Comentarii