Vezi starea spitalelor din Aiud. Inspectorii DSP au identificat o serie de probleme


Un număr de şapte spitale din Alba au fost verificate de inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. Au fost depistate o serie de neconformităţi, însă nu foarte grave. În această săptămână este verificat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.

Inspectorii DSP Alba efectuează verificări la spitalele din Arad. După finalizarea verificărilor încrucişate la toate spitalele din ţară, se va elabora un raport care va fi prezentat ministrului sănătăţii.

La Spitalul Aiud au fost identificate probleme la blocul operator şi spălătorie. Acestea sunt dotate cu utilaje învechite, însă, conform planului de conformare, în 2014 cele două obiective vor fi reabilitate şi dotate cu utilaje noi, acţiuni care sunt deja în plină desfăşurare.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud prezintă o serie de probleme din cauza clădirii vechi în care funcţionează (pereţi neizolaţi, suprafeţe vitrate cu tâmplărie veche). Acest lucru a dus la apariţia condensului şi implicit la degradarea spaţiilor. Cele mai afectate sunt grupurile sanitare, spălătoria şi blocul alimentar. Pentru anul 2014, sunt identificate sumele care vor fi alocate pentru reabilitarea acestor spaţii, precum şi pentru creşterea numărului de grupuri sanitare.

Vezi mai multe detalii despre controalele efectuate la spitalele din Alba, pe www.ziarulapulum.ro.


Comentarii

Comentarii