Vineri, la Aiud a avut loc „Marșul cărților”


Vineri, la Aiud, a avut loc un marș, însă nu e vorba de un marș oarecare, ci unul mai special, dedicat cărților și cititorilor. Inițiativa acestui eveniment a avut-o bibliotecara Horvath Kinga, de la școala gimnazială „Axente Sever” din Aiud, iar la eveniment au participat 200 de elevi.

La ora 11:00, într-o zi de vineri, la Aiud era agitație. Totul pentru cărți și cititori. La eveniment au participat elevi, profesori și biliotecari din școlile partenere din proiect. Scopurile marșului au fost numeroase, însă toate dintre acestea au fost împlinite. Printre acestea enumerăm promovarea activităților educative și în afara școlilor, la nivel de oraș, trezirea interesului elevilor și locuitorilor din municipiul Aiud față de carte, de lectură, incitare spre lectură, stimularea elevilor cu aptitudini artistice, dezvoltarea capacității de exprimare scrisă și orală, formarea deprinderii de lectură a unei opere, analizarea și redarea impresiilor, formarea unor deprinderi de comunicare.

La marș, cei aproximativ 200 de elevi au pornit din fața școlii gimnaziale „Axente Sever”  Aiud, au parcurs zona centrală a municipiului, iar destinația finală a fost biblioteca municipală.

Elevii nu au lăsat acest marș să nu fie memorabil, astfel că școlarii claselor I-IV s-au deghizat în diferite personaje din opere, iar cei din clasele V-VIII, respectiv IX-XII, au fost deghizați în cărți. De asemenea, ei au împărțit pliante și au prezentat pancarte.

În acest proiect, colaboratori au fost școlile: Colegiul Național „Bethlen Gabor”, Școala Gimanzială „Axente Sever Aiud”, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea”,  Liceul Tehnic „Alexandru Borza” Ciumbrud, Colegiul Tehnic Aiud.

Cei care au avut grijă ca totul să decurgă conform planului au fost: biliotecarele Horvath Kinga, Oargă Maria, Eresey Etelka, Felea Carmen, Farca Viorica și Florea Alin.


Comentarii

Comentarii